Individuele begeleiding Afdrukken E-mail

Individuele begeleiding
De aanleiding om kontakt op te nemen met een therapeut kan verschillend zijn.
Bij een ingrijpende gebeurtenis zoals scheiding, ziekte of verlies van een dierbare kan er behoefte zijn in een veilige omgeving je gevoelens te verwerken....de balans op te maken. Ook minder ernstige omstandigheden kunnen aanleiding zijn om voor een periode begeleiding te zoeken. Je kunt het gevoel hebben dat je niet uit jezelf haalt wat er in zit, je blijft dezelfde obstakels tegen komen, je kunt je beperkt voelen in je communicatie om jezelf duidelijk te maken aan anderen. Denken, voelen en willen kunnen flink uit balans zijn waardoor je je beperkt voelt in je mogelijkheden.
Soms gaat dit samen met lichamelijke spanningen, niet goed kunnen slapen, weinig energie.

Wat doet deze therapie?
In therapie gaan is een avontuur waar moed voor nodig is. Er is ruimte om stil te staan bij jezelf. Je gaat plekken in jezelf verkennen waar je meestal niet zo vertrouwd mee bent; gevoelens van boosheid, verdriet, machteloosheid, onveiligheid. In een aantal gesprekken komt er een rode draad naar voren die je leven zoals het nu is verbindt met eerdere ervaringen uit je leven en de patronen die je daar omheen hebt opgebouwd. Deze patronen hebben je vaak een dienst bewezen maar hebben soms niet veel meer te maken met je leven nu, misschien zijn ze eerder een beperking geworden. Als je in jezelf kunt gaan voelen waarom dit ooit nodig is geweest heb je een stuk van jezelf teruggevonden. Deze weg is vaak niet makkelijk en zeker niet snel. Met genegenheid, geduld, een dosis doorzettingsvermogen en de bereidheid om naar jezelf te kijken is er wel veel mogelijk. In het besef van ieders heelheid en eigenheid wil ik je graag begeleiden de rode draad in je leven weer te ontdekken, van blokkades een leer -en helingproces te maken.


Weer contact maken met wat voor jou werkelijk betekenis heeft,
je enthousiast maakt,
Weer geraakt worden door wie jij bent.


De individuele begeleiding kan gecombineerd worden met een wandeling in de duinen. Heb je daar belangstelling voor dan bespreken we in de kennismaking (eventueel telefonisch) de lengte van deze afspraak en de kosten.

Heb je belangstelling dan kun je telefonisch (0255-577414) of met het aanmeldingsformulier een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en is kosteloos. Samen verkennen we wat de mogelijkheden zijn en of het zinvol is met elkaar in zee te gaan. Soms is dit tijdens het gesprek al duidelijk, een andere keer is hier meer tijd voor nodig. In dit gesprek bespreken we ook de frequentie van de gesprekken. Het is erg effectief in het begin een aantal malen wekelijks af te spreken, maar dat is door verschillende omstandigheden niet altijd mogelijk.

Locatie:
Praktijk Lotus
Van Maerlantlaan 8, 1985 HL Driehuis (Velsen).

Op vrijdag in Amsterdam.

Tarieven (excl. 19% BTW) vanaf 1 januari 2008:
Individuele begeleiding, gesprek van 75 minuten. A. € 60 of B. € 75, afhankelijk van het bruto-gezinsinkomen.
Tarief A: bij een bruto-gezinsinkomen lager dan €25.000 per jaar.
Tarief B: bij een bruto-gezinsinkomen hoger dan €25.000 per jaar.
Voor minima en studenten is in overleg een aparte regeling mogelijk. Voor mensen met een chronische ziekte of handicap zijn er soms mogelijkheden via een Persoons Gebonden Budget (PGB) ondersteunende en activerende begeleiding. Denk je hiervoor in aanmerking te komen dan kan ik daar meer informatie over geven.

Annulering: Afspraken kunnen tot uiterlijk 48 uur van te voren worden afgezegd. Daarna worden de kosten van de afspraak volledig in rekening gebracht.

 

 

 
Praktijk Lotus 2008