Titia van Rootselaar Afdrukken E-mail

 

 

titia14.jpgBij Centrum Boswijk in Hurwenen volgde ik de opleiding "Transpersoonlijke Psychotherapie" welke ik in 1996 voltooide. Door deze opleiding kwam ik in aanraking met de beoefening van meditatie, vooral geïnspireerd door de Vietnamese Zenmeester Thich Nhat Hanh. Sindsdien volgde ik verschillende meditatiecursussen en training op het gebied van mindfulness. In Amsterdam ben ik verbonden aan het meditatiecentrum Rigpa, het centrum van Sogyal Rinpoche.
Bij het Centrum voor Leven en Intuitie in Utrecht volgde ik zeven jaar cursussen en voltooide ik de Healing en Reading-opleiding.
Ik studeerde drie jaar Psychologie aan de Open Universiteit.


Sinds 1996 geef ik in Praktijk Lotus individuele en (echt)parenbegeleiding.
Ik ben opgeleid tot Mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness (IVM)en ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer. Ik verzorg een aantal malen per jaar de 8-weekse mindfulnesstraining. Daarnaast geef ik mindfulnessmeditatiegroepen voor mensen die de training gedaan hebben.

In 2010 volgde ik een drie-daags seminar bij Christine Longaker "Medogen en Aanwezigheid".
In 2011 deed ik een retraite van drie maanden in het prachtige Dzogchen Beara in Ierland.

In  november 2012 en mei 2013 heb ik bij Frits Koster en Erik van den Brink de twee modules 'Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)' gevolgd.


In het najaar van 2014 wordt bij Praktijk Lotus de tweede Compassietraining (MBCL) gegeven

Ik ben lid van het NGTT (Netwerk van Gestalt - en Transpersoonlijke Therapeuten). In de periode vóór 1996 voltooide ik een economisch-juridische HBO-opleiding en werkte ik bij een afdeling personeelszaken van een kleine gemeente. Ik ben geboren in 1956, getrouwd, moeder van twee dochters en inmiddels oma van twee heerlijke kleinkinderen.

 

Verschillende tradities geven mij steun en inzicht om meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Een proces voor de rest van mijn leven. Geraakt door de mogelijkheden hierin deel ik deze steun en inzichten in Praktijk Lotus.

 

 

 

 
Praktijk Lotus 2008